Kaarsen van natuurlijke sojawas

Onze kaarsen worden gemaakt van sojawas, een natuurlijk en gezond alternatief voor paraffine, een was die minstens elf verschillende gifstoffen achterlaat na het branden. De sojawas wordt gemaakt van sojabonen en bestaat uit volledig natuurlijke ingrediënten, en is daarmee volledig biologisch afbreekbaar, vegan en dierproefvrij.

Door gebruik van natuurlijke en plantaardige sojawas, kunnen vlekken eenvoudig verwijderd worden omdat de was oplosbaar is door gebruik van water en zeep.  Ook tijdens het branden is onze sojawas milieuvriendelijk, onze kaarsen walmen minder en geven minder roet af. Er worden tijdens het branden geen gifstoffen verspreidt. Daarmee ben je vrij van de schadelijke bijwerkingen voor je gezondheid zoals zichtbare rook en het afstoten van roet, zoals dat bij paraffinekaarsen wel het geval is.

Naast de milieuvriendelijke voordelen zorgen onze kaarsen van sojawas voor een betere (geleidelijke) geurverspreiding. Onze kaarsen hebben een langere, directe en gelijkmatige geurverspreiding omdat de sojawas op een lagere temperatuur smelt, de essentiële oliën verbranden niet voordat je ze ruikt. Hierdoor kan de geur van onze essentiële geuroliën langer vastgehouden worden en heb je optimaal genot van onze heerlijke geurkaarsen. Daarnaast hebben onze kaarsen een langere brandtijd, ze branden tot 45% langer dan paraffinekaarsen.

Houten lonten (wood-wick)

Voor onze kaarsen gebruiken wij houten lonten, ook wel wood-wicks genoemd. Door de combinatie van sojawas en de houten lonten branden de kaarsen helemaal op, een houten lont geeft namelijk meer warmte af dan een katoenen lont. Wij hebben een zorgvuldige afstemming gemaakt van de sojawas, de houten lont en de luxe oliën, hierdoor brandt de kaars mooi en rustig. Er is minder rook en roet uitstoot en de lont heeft een constante vlamgrootte. Dit alles geeft een luxe uitstraling.

Luxe oliën

Onze kaarsen zijn gemaakt van sojawas samen met de beste oliën. De oliën waarmee wij werken zijn speciaal geschikt voor sojawas, hierdoor kan de geur optimaal mengen en komen de geuren het beste tot uiting. We maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke oliën en alle oliën die wij gebruiken zijn volledig vegan, dierproefvrij en vrij van parabenen.

Duurzame verpakkingen

We werken enkel met duurzame materialen voor onze producten en daarnaast gebruiken we zo min mogelijk plastic. We vermijden gebruik van onnodige verpakkingsmaterialen. Onze blikjes zijn gemakkelijk afwasbaar doordat de soja oplosbaar is door gebruik van warm water en zeep. Daarmee kan je na het genieten van onze heerlijke geurkaarsen de blikjes gebruiken als bewaarblik voor bijvoorbeeld thee of sieraden.